Hva er rørfornying?

Rørfornying er en felles betegnelse for metoder som brukes til å rehabilitere eksisterende rør fra innsiden. Enkelt sagt er det å installere nye rør inni gamle, i stedet for å bytte dem med nye.

Ved mindre lekkasjer i rør: eksempelvis små sprekker, skjøter som har forskjøvet seg, ytre påvirkninger som har slått hull, så er det som regel nok med en rørfornying. En mye raskere og billigere løsning enn å grave opp og bytte hele seksjoner.

De fleste rør og ledningsnett kan rørfornyes, enten det er i bunnledninger, overvannsledninger, spillvannsledninger eller fellesledninger.

Fordeler ved rørfornying

  • Den store fordelen med rørfornying er at det ikke er nødvendig med oppgraving, enten det gjelder private områder med hager, støttemurer, steinlagte/ asfalterte plasser eller under garasjer som er bygget etter at rørene ble lagt. Det samme gjelder selvsagt for offentlige gater.
  • Rørfornying er en rask og effektiv metode, og livet kan gå som normalt i det aktuelle lokalmiljøet. Her er det ingen store lastebiler som kjører ut og inn med jord og stein, og det er heller ingen gravemaskiner i området.
  • Det nye røret vil holde lenge, faktisk så lenge som opptil 100 år.

Hva er punktreparasjon?

Det hender at et rør får små skader. Dette kan være gjennomslag fra røtter, forskyvninger i skjøter eller annet, som kan føre til lekkasje. Hvis røret ellers er fint, trenger du ikke skifte hele strekket. Da holder det som regel å bare reparere lekkasjeområdet, med en såkalt punktreparasjon. 

Skadestedet blir identifisert, slik at vi slipper å grave opp hele røret og kan konsentrere oss om å reparer det punktet som er skadet. Dette er en både raskere og billigere løsning enn å grave opp og bytte hele rørtraseen.

Hvordan fungerer det i praksis?

Før vi kommer i gang med rørfornying eller punktreparasjon tar vi alltid en rørinspeksjon. Ved hjelp av en slik inspeksjon får vi god oversikt over rørenes tilstand, og kan dermed gi deg et riktig pristilbud.

Under rørinspeksjonen finner vi ofte avleiringer, fett, inntrengning av røtter, svanker eller brudd. Om rørene kun er tette utføre vi en rørspyling med spylebilen.

Det opprinnelige røret kan være i elendig forfatning og delvis oppsmuldret, men likevel kan de fornyes med rørfornying.

For å komme til inni rørene, bruker vi de tilgangspunktene som finnes i dag, som for eksempel stakeluker, septiktanker, stakekummer eller utvendige kummer.

Når røret er reparert utfører vi en avsluttende rørinspeksjon med rørinspeksjonskamera og gjør opptak gjennom hele røret.

Vi bistår med enhver utfordring rundt dine rør i Bergen og omegn.

Kontakt oss døgnet rundt hele året

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud

Vi åpner opp tette rør, avdekker feil og skader og sørger for at alt flyter som det skal.

Rørinspeksjon

Rørinspeksjon for tette rør
Vi kartlegger og utfører rørinspeksjon etterfulgt av rapporter som kan brukes som dokumentasjon i forsikringstilfeller.
 

Rørspyling

Åpning av tette rør
Tette rør og/eller vond lukt i huset? Vi høytrykkspyler tette rør og avløp, så du unngår videre problemer.
 

Rørfornying

Ødelagt rør
Har du gamle rør eller mistanke om brudd og lekkasjer? Vi utbedrer dine rør enten med rørfornying eller punktreparasjon.
 

Vedlikehold

Skiftenøkkel

Av oss tilbys skreddersydd vedlikeholdsavtale for borettslag, privat eller firma. Tømming av septiktank eller vedlikeholdsspyling.

Lekkasjesøk

Ødelagt rør
Lekkasjer trenger ikke være så store for at konsekvensene skal bli det. Vi gjennomfører lekkasjesøk av dine rør og systemer.
 

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.