3 gode tips for å unngå tette rør og avløp

Er du blant dem som er litt ukritisk til hva du heller i vasken eller kaster i toalettet? Tenker at bare du skyller ned med vann, blir problemet borte? Da bør du lese dette.

Tette rør eller avløp? Vi stiller på kort varsel.

Det er enklere å utføre tiltak for å unngå tette rør, enn å behandle rørene på et senere tidspunkt. Her får du de beste rådene - slik at du unngår tette rør i fremtiden.

Når det er tett i vasken, dusjen, badekaret eller toalettet, blir det både et irritasjonsmoment og en stressfaktor. Da er det greit å vite hva man kan gjøre for å løsne opp i rørene på en skånsom og effektiv måte.

1. Vær bevist på hva du putter i sluken

Ikke hell fett, mat, stearin, kaffegrut etc. i kjøkkenvasken. Når fett fra skylles ned i vasken, avkjøles fettet og stivner. Slik dannes lag på lag med stivnet fett som med tiden tetter igjen rørene. 

– For å unngå at rørene tettes igjen er det enkleste å tørke av fettet med tørkepapir, før du begynner å vaske stekepannen eller kasserollen.

Fett og matrester i avløpet er en viktig næringskilde for rotter. Såpe, hår og sanitærprodukter som våtservietter og q-tips er også ting som kan tette igjen avløpssystemet.

– I mange tilfeller der avløpet går tett, har det vist seg at det ligger q-tips i vannlåsen. Håret tvinner seg rundt q-tipsen og skaper en propp. Q-tips og våtservietter skal aldri i avløpet.

2. Vedlikehold rørene jevlig

Over tid vil avløpene tettes igjen av blant annet fett, hår, såpe og tannkrem dersom de ikke renses. For å unngå lekkasjer og store reparasjonskostnader, er det derfor lurt å være føre var og vedlikeholde rørene jevnlig. De aller fleste av oss renser imidlertid rørene altfor sjeldent.

Som tommelfingerregel er det lurt å rense rørene en gang i kvartalet. Vi har skrevet mer om hva du kan gjøre selv i dette innlegget: Kan du fikse tette rør selv? – Når bør du søke hjelp.

3. Snakk med fagfolk

De noe du kan gjøre for å forebygge tette rør. Men blir det likevel tett, anbefaler vi på det sterkeste å bruke fagfolk. Skadene som kan oppstå når du gjør jobben selv, kan bli store og kostbare.

Med fagfolk kan du være sikker på at jobben blir gjort ordentlig. Rørene blir kontrollert i etterkant, slik at vi vet at det er helt rent og at det ikke har blitt noen skader.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud

Vi åpner opp tette rør, avdekker feil og skader og sørger for at alt flyter som det skal.

Rørinspeskjon

Rørinspeksjon for tette rør
Vi kartlegger og utfører rørinspeksjon etterfulgt av rapporter som kan brukes som dokumentasjon i forsikringstilfeller.
 

Rørspyling

Åpning av tette rør
Tette rør og/eller vond lukt i huset? Vi høytrykkspyler tette rør og avløp, så du unngår videre problemer.
 

Rørfornying

Ødelagt rør
Har du gamle rør eller mistanke om brudd og lekkasjer? Vi utbedrer dine rør enten med rørfornying eller punktreparasjon.
 

Vedlikehold

Skiftenøkkel

Vi tilbyr skreddersydd vedlikeholdsavtale for borettslag, privat eller firma. Tømming av septiktank eller vedlikeholdsspyling.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.