Hva er en rørinspeksjon?

Det er begrenset levetid på gamle rør, og feil på rørledninger skjer ofte over tid hvor slitasje og ytre påvirkning svekker konstruksjonen av rørledningen. Det kan også skje at feil oppstår helt uten forvarsel. Dette førere til tette rør som igjen fører til, vond lukt, lekkasje og oversvømmelser.

Under en rørinspeksjon tar vi en grundig sjekk av innsiden av rørene. Siden rørene ofte er skjult eller nedgravd, er filming av innsiden en effektiv måte å undersøke dem på.

Vi bruker avanserte kameraer der bilde overføres direkte på skjerm, og gjennomgås i etterkant.

Hva får du ut av en rørinspeksjon?

Når problemet er avdekket, leverer vi en rapport med en faglig vurdering av rørenes tilstand og en anbefaling på hvordan skaden bør repareres. Rapporten kan også være vesentlig i de tilfellene hvor skadeårsaken kan bli dekket av din forsikring.

Sammen kommer vi frem til et opplegg som løser dine problemer. I mange tilfeller er det nok å med rørspyling eller rørfornying, i andre tilfeller kan det hende rørsystemene må graves opp og skiftes i sin helhet.

Vi tilbyr også vedlikeholdsavtaler som gjør at du ikke vil møte på dyre og uforutsette hendelser som lekkasjer og oversvømmelser.

Når trenger jeg en rørinspeksjon?

Har du gjentatte ganger hatt blokkering på rørledningen din er det fornuftig å bestille en rørinspeksjon. Ved en inspeksjon av rørene, får du et solid fundament for hvordan vi sammen kan utbedre eventuelle feil og mangler.

En rørinspeksjon kan benyttes ved blant annet:

  • Lekkasjesøk
  • Forstoppelser
  • Tilstandsvurdering av rør
  • Kartlegging rørtraseer
  • Kartlegging fallmålinger
  • Peiling og registrering av kum
  • Etterkontroll av nye røranlegg
  • Lokalisering av rør

Hva finner vi under en rørinspeksjon?

Feil kan være rust og korrosjon i gamle jernrør, avleiringer og røtter. Dette kan fjernes med en rørspyling.

Lekkasje fra skjøter kan føre til at massen rundt rørene blir skylt bort, slik at rørene forskyver seg. Da kan det hende at hele rørsystemet må graves opp og skiftes, eller det kan være tilstrekkelig å punktgrave og kun reparere den ødelagte delen.

Hvis rørene ligger fint, med riktig helling, kan rørfornying ofte være en god løsning. Dette vurderes best etter en rørinspeksjon.

Når det er behov for å vite nøyaktig plassering av rør, kan vi lokalisere rørtrasé eller skadepunkt med en sonde. Sonden føres inn i røret sammen med kamera, og da kan eventuelle skadesteder avmerkes og deretter utbedres på riktig plass.

Vi bistår med enhver utfordring rundt dine rør i Bergen og omegn.

Kontakt oss døgnet rundt hele året

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud

Vi åpner opp tette rør, avdekker feil og skader og sørger for at alt flyter som det skal.

Rørinspeksjon

Rørinspeksjon for tette rør
Vi kartlegger og utfører rørinspeksjon etterfulgt av rapporter som kan brukes som dokumentasjon i forsikringstilfeller.
 

Rørspyling

Åpning av tette rør
Tette rør og/eller vond lukt i huset? Vi høytrykkspyler tette rør og avløp, så du unngår videre problemer.
 

Rørfornying

Ødelagt rør
Har du gamle rør eller mistanke om brudd og lekkasjer? Vi utbedrer dine rør enten med rørfornying eller punktreparasjon.
 

Vedlikehold

Skiftenøkkel

Av oss tilbys skreddersydd vedlikeholdsavtale for borettslag, privat eller firma. Tømming av septiktank eller vedlikeholdsspyling.

Lekkasjesøk

Ødelagt rør
Lekkasjer trenger ikke være så store for at konsekvensene skal bli det. Vi gjennomfører lekkasjesøk av dine rør og systemer.
 

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle