3 tegn på at rørene begynner å bli tette

De aller fleste blokkeringer i rørene som oppstår akutt, kommer som følge av manglende eller dårlig vedlikehold. Avløpsrøret ditt kan faktisk bli tett av helt vanlig bruk over lang tid. Her får du tegnene på at rørene er i ferd med å bli tette.
Masser i tette rør

Tette rør eller avløp? Vi stiller på kort varsel.

Tette rør er noe vi gjerne bør unngå. Går det for langt, kan det bli både ubehagelig og dyrt. Heldigvis får vi gjerne noen varselsignaler på at noe er galt.

Oppdager du noen av faretegnene på tette rør som beskrevet under, er det fare på ferde. Du bør da iverksette strakstiltak for å unngå større problemer i nærgående fremtid. Se: Kan du fikse tette rør selv? – Når bør du søke hjelp

  1. Et av de første tegnene på tette rør er dersom du hører klukkelyder i rørene etter at vannet har rent ned i sluken.
  2. Dersom vannet ikke renner unna fra vask, toalett, sluk på badet eller andre sluker i huset, tilsier dette at du har tette rør.
  3. Det kan tyde på tette rør når det kommer vann eller kloakk opp når du bruker, toalettet eller tømmer vann i sluken.

Dersom du allerede står til knærne i kloakk på badet eller vasken på kjøkkenet er potte tett, er det behov for en akutt åpning av det tette røret, og rørspyling nærmest unngåelig.

Tette rør kan gi oversvømmelser

Dersom du ikke tar grep om disse signalene på tette rør, kan det fort oppstå en oversvømmelse. 

Har du toalett og dusj i andre etasje, og det er tett nede i en bunnledning på vei ut av huset, kan du få oversvømmelse i kjelleren, helt uten at du merker det. 

Dette kan også skje for deg som bor i et borettslag eller rekkehus. – Bor du lavest av en rekke boliger, kan det være vannutløpet fra alle enhetene er plassert hos deg. Er dette tett, vil vannet fra de andre enhetene kunne samle seg opp i din bolig.

Få hjelp av fagfolk

Det er enkelte ting du kan gjøre for å forebygge tette rør. Men blir det likevel tett, anbefaler vi på det sterkeste å bruke fagfolk. Skadene som kan oppstå når du gjør jobben selv, kan bli store og kostbare.

Med fagfolk kan du være sikker på at jobben blir gjort ordentlig. Rørene blir kontrollert i etterkant, slik at vi vet at det er helt rent og at det ikke har blitt noen skader.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud

Vi åpner opp tette rør, avdekker feil og skader og sørger for at alt flyter som det skal.

Rørinspeskjon

Rørinspeksjon for tette rør
Vi kartlegger og utfører rørinspeksjon etterfulgt av rapporter som kan brukes som dokumentasjon i forsikringstilfeller.
 

Rørspyling

Åpning av tette rør
Tette rør og/eller vond lukt i huset? Vi høytrykkspyler tette rør og avløp, så du unngår videre problemer.
 

Rørfornying

Ødelagt rør
Har du gamle rør eller mistanke om brudd og lekkasjer? Vi utbedrer dine rør enten med rørfornying eller punktreparasjon.
 

Vedlikehold

Skiftenøkkel

Vi tilbyr skreddersydd vedlikeholdsavtale for borettslag, privat eller firma. Tømming av septiktank eller vedlikeholdsspyling.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.